aaa1

poniedziałek, 13 czerwca 2022

Ta herbata rozpuści kamienie nerkowe, zabije komórki nowotworowe i oczyści wątrobę. Lepiej zapisz ten przepis.

 

Picie herbaty imbirowej pomoże zwalczyć przeziębienia i grypę o wiele lepiej niż zwykle leki. To jednak nie są wszystkie zalety tego niesamowitego napoju. Zerknij na listę korzyści, które płyną ze składników dodatkowych herbatki.

Imbir

działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie, przeciwobrzękowo i przeciwpasożytniczo

rozpuszcza kamienie nerkowe

oczyszcza wątrobę

zmniejsza ryzyko wystąpienia udaru

dostarcza niezbędnych składników odżywczych, minerałów i witamin

zapobiega nowotworom i niszczy komórki nowotworowe

bogaty w cenne składników odżywcze, w tym witaminę C, magnezu i minerały

ułatwia trawienie

zapobiega i zwalcza choroby układu krążenia a także poprawia krążenie krwi

łagodzi bóle miesiączkowe

leczy przeziębienia i przynosi ulgę chorym stawom

leczy migreny

dba o jamę ustną

poprawia ukrwienie mózgu, przez co zwiększa koncentrację i wydajność umysłu

Kurkuma

działa przeciwzapalnie, antywirusowo, antybakteryjnie, oczyszczająco i antynowotworowo

usprawnia pracę mózgu

pomaga przy zaburzeniach trawienia

wspomaga pracę wątroby

wzmacnia odporność

zmniejsza ryzyko chorób serca

Mleko kokosowe/olej kokosowy

bogate w witaminy C, K i B, wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan i miedź

działa bakteriobójczo, antywirusowo i przeciwgrzybiczo

zdrowe źródło tłuszczu

poprawia trawienie i pomaga przy zaparciach

wzmacnia układ odpornościowy

Miód

mnóstwo substancji odżywczych, antybakteryjnych i przeciwgrzybiczych

działa przeciwzapalnie

łagodzi objawy przeziębieniach

reguluje poziom cukru we krwi

pomaga przy wrzodach żołądka

Połączenie tych czterech składników sprawia, że herbatka imbirowa posiada niezwykłą moc i pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Teraz zobacz, jak prosto ją przygotować.

Składniki

¼ łyżeczki mielonego imbiru

¼ łyżeczki mielonej kurkumy (warto dodać również szczyptę pieprzu czarnego, ponieważ zwiększa on przyswajanie kurkumy nawet o 2000%)

mleko kokosowe lub olej kokosowy

szklanka wody

miód organiczny (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

Obierz plasterek korzenia imbiru i skrusz. Zagotuj wodę i dodaj do niej imbir oraz kurkumę. Gotuj na wolnym ogniu przez 7 – 10 minut. Teraz dolej nieco mleka lub oleju kokosowego i odcedź. Dodaj miód, aby mikstura była słodsza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz