Świeży chrzan jest źródłem witaminy C, potasu, witaminy B1, B6, żelaza, wapnia, witaminy B2, magnezu oraz fosforu.
Chrzan posiada właściwości oczyszczające organizm, przyspiesza przemianę materii, zwalcza zmęczenie i pozytywnie wpływa na rozwój pożytecznych bakterii w żołądku.
Składniki
125 g chrzanu
3 cytryny
3 łyżki miodu
Sposób przygotowania
Zmiksuj chrzan w blenderze, wyciśnij sok z cytryn i dodaj go do chrzanu, a następnie zmiksuj wszystko razem.
Teraz dodaj miód i zmiksuj jeszcze raz. Gdy mieszanka będzie wyglądać, jak syrop przelej ją do słoika.
Stosowanie
Spożywaj 1 łyżeczkę 2 razy dziennie przed posiłkiem.
Spożywaj syrop przez 3 tygodnie, po czym zrób 5 dni przerwy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz