aaa1

czwartek, 21 lipca 2022

Zjedz 6 pieczonych ząbków czosnku – to, co stanie się z Twoim ciałem po godzinie, jest naprawdę zdumiewające

 

Czosnek od zawsze był używany w celach leczniczych podczas przeziębień. Jednak to co robi z organizmem, gdy zjemy go po długiej przerwie zaskoczyło wszystkich.

Czosnek nie tylko pomaga nam wstać na nogi podczas choroby, ale również redukuje ciśnienie i obniża poziom cholesterolu.

Heathy Food Style postanowiło sprawdzić co dzieje się w ludzkim organizmie po zjedzeniu 6 upieczonych ząbków czosnku.

W pierwszej godzinie:

Twoje ciało trawi czosnek i przyswaja jego substancje odżywcze.

Godziny 2–4:

Substancje, które przyswoił Twój organizm pomagają zwalczać komórki rakowe i wolne rodniki.

Godziny 4–6:

Metabolizm Twojego ciała przyspiesza, aktywuje się proces usuwania nadmiaru płynów i rozpoczyna proces spalania tłuszczu.

Godziny 6–7:

Uaktywniają się antybakteryjne właściwości czosnku i zaczynają krążyć w krwioobiegu – czosnek zaczyna walczyć z bakteriami.

Godziny 6–10:

Substancje zawarte w czosnku pomogły już organizmowi na poziomie komórkowym i zaczynają chronić je przed oksydacją.

Godziny 10–24:

Czosnek rozpoczyna głęboko oczyszczający proces, na który składają się:

Regulacja cholesterolu

Oczyszczenie tętnic i ochrona przed chorobami serca

Obniżenie ciśnienia krwi

Wzmocnienie systemu odpornościowego

Wzmocnienie kości i stawów

Zapobieganie zmęczeniu

Poprawia zdolności fizycznych organizmu

Przedłużenie życia komórek

Korzystając z tego sposobu należy pić dużo wody, jeść zdrowe pokarmy, unikać przetworzonego jedzenia, czerwonego mięsa i rafinowanego cukru.

Wszystko czego potrzebujesz to jedna główka czosnku.

Przygotowanie:

Umieść główkę czosnku w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C i piecz, aż będzie zupełnie miękka.

Zjedz sześć ząbków i czekaj na rezultaty!

Być może brzmi to zbyt pięknie, aby mogło być prawdziwe, ale i tak wypróbuję 🙂

Udostępnij znajomym, aby jak najwięcej osób mogło cieszyć się niesamowitymi właściwościami czosnku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz