Korzystając z cytryny większość z nas obiera ją ze skórki i po prostu wyrzyca ją do kosza. To ogromny błąd ponieważ to w niej jest najwięcej składników odżywczych.
Cytryna zawiera witaminy A, B6, C i E, kwas foliowy, wapń, miedź, żelazo, cynk, magnez, potas, białko, ryboflawinę, niacynę, tiaminę i fosfor.Aby skorzystać z wszystkich tych składników wystarczy ją zamrozić i spożywać ją w całości.
Mrożona cytryna zawiera 22 substancje nowotorowe. Cytryna spożywana w sposób, który opisany jest poniżej niszczy nowotwory złośliwe, zapobiega cukrzycy, kontroluje ciśnienie krwi, zapobiega refluksowi, ułatwia trawienie, zwalcza objawy grypy.
Przygotowanie:
Dokładnie umyj cytryny. Możesz je sparzyć. Po myciu dokładnie je osusz, a później umieść w torbie plastikowej i włóż do zamrażarki.
W momencie kiedy jej potrzebujesz, wyjmij z zamrażalnika i zetrzyj na tarce tyle ile jej potrzebujesz a resztę włóż z powrotem do zamrażarki, by wykorzystać później.
Utartą cytrynę możesz dodawać do potraw, surówek, napojów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz