Któż z nas nie narzeka na kilka albo nawet kilkanaście zbędnych kilogramów, których czasem ciężko się pozbyć...
Napój, któremu poświęcony jest ten tekst, nie tylko pozwala spalić nadmiar tkanki tłuszczowej, lecz poprawia kondycję wzroku oraz poprawia słuch. Wpływa także korzystnie na pracę mózgu, dzięki czemu poprawia się nasz refleks oraz zdolność do zapamiętywania i uczenia się.
Dla osiągnięcia najlepszych efektów zalecamy regularne podejmowanie aktywności fizycznej, zarówno w formie treningu siłowego jak i aerobowego.
Przepis na naturalny spalacz tłuszczu
Składniki:
125g chrzanu
4 cytryny
2cm korzeń imbiru
3 łyżki stołowe miodu
2 łyżki stołowe cynamonu
Przygotowanie:
Zmiksuj w blenderze chrzan z imbirem.
Dodaj do tego sok z cytryn i jeszcze raz wszystko wymieszaj.
Dodaj do blendera resztę składników i całość ponownie zmiksuj.
Zażywaj jedną łyżkę stołową syropu dwa razy dziennie przed posiłkami.
Stosuj go minimum przez trzy tygodnie.
Właściwości zdrowotne imbiru
Imbir zawiera mnóstwo aktywnych składników i wartości odżywczych, dzięki którym praca organizmu przebiega prawidłowo. Zawarte w nim gingerole nadają mu właściwości antyoksydacyjnych i przeciwzapalnych – to im zawdzięcza swoje lecznicze właściwości.
Zapach i smak imbiru również może uśmierzyć niektóre dolegliwości, np. wymioty i nudności, których doświadczamy po zabiegach chirurgicznych lub chemioterapiach.
Właściwości zdrowotne chrzanu
Chrzan, podobnie jak imbir, również charakteryzuje działaniem na korzyść naszych organizmów. Dzięki jego właściwościom przeciwbakteryjnym zmniejsza ryzyko zachorowania na salmonellę, gruźlicę i czerwonkę, zabija także pasożyty. Co ciekawe, chrzan usprawnia działanie całego układu pokarmowego poprzez pobudzanie organizmu do produkowania kwasów i enzymów trawiennych, ponadto poprawia krążenie krwi oraz funkcjonowanie serca, i wątroby.
Spożywając chrzan wspomagamy leczenie schorzeń układu oddechowego, moczowego, grypy i anginy. To jednak nie koniec – ma on także zdolność do przyspieszania metabolizmu. Chrzan zawiera duże ilości minerałów(potasu, sodu, miedzi, żelaza, manganu, cynku i magnezu), witamin(w szczególności C), błonnika i antyoksydantów. To wszystko sprawia, że jest warzywem dającym niezłego „kopa” układowi immunologicznemu, dzięki czemu nasz organizm lepiej radzi sobie z infekcjami i chroni się przed destrukcyjnym wpływem wolnych rodników
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz